Glaszetter Zeist

Schilderen, glaszetten en reparaties: wij regelen alles voor u.

Glaszetter in Zeist

Ons doel is om u de meest complete service te leveren. Daarom zijn we, naast schilders, ook glaszetters. Schilderen en glaszetten gaan namelijk vaak samen. Als we schilderwerk doen, komen we nogal eens een raam tegen dat lek is. En als we langskomen om een raam te vervangen, moet er vaak ook nog wat geschilderd worden. We werken voornamelijk in Zeist en als glaszetter hebben we alle kennis in huis om ruiten te vervangen, of het nu gaat om enkelglas, dubbelglas of HR++-glas.

Enthousiaste klanten

Glaszetter in Zeist: onze werkwijze

Natuurlijk komen we altijd van tevoren langs als er nieuwe ruiten geplaatst moeten worden. We kijken samen met u naar de beste oplossing en we overleggen of er nog ander werk moet gebeuren. Want wanneer we een nieuw raam plaatsen, moet er vaak ook nog wat geschilderd worden. We plaatsen namelijk nieuwe glaslatten en het is verstandig om die dan ook gelijk even te schilderen. En als er nog ander schilderwerk is, kunnen we dat ook meteen meenemen. Zo is alles in één keer klaar.

Van enkelglas naar dubbelglas

Wanneer u van enkelglas naar dubbelglas gaat, kijken we altijd extra goed naar de kozijnen. Dubbelglas is namelijk een stuk dikker en kan dus wat uitsteken. Dat zien we vooral bij de vele jaren 30‑huizen die in Zeist staan. Dat dikteverschil vangen we op met opdeklatten. Daardoor kunnen we gewoon dubbelglas plaatsen en uw kozijn is op die manier supernetjes afgewerkt. Wanneer we gebruikmaken van opdeklatten kitten we alles extra goed af – de binnen- en buitenkant én rondom – zodat de kans dat er vocht bij komt, nihil is.

Als u naar dubbelglas overstapt, controleren we ook de draaiende delen. Dubbelglas is namelijk een stuk zwaarder dan enkelglas, waardoor een draairaam kan gaan doorhangen. Om dat te voorkomen plaatsen we vaak een extra scharnier. Zo weet u zeker dat ze niet gaan klemmen en dat er geen beschadigingen ontstaan.

glaszetter zeist
glaszetter zeist

Glaszetten en reparaties

Wanneer u een raam laat vervangen, is dat bij uitstek het moment voor reparaties. We zien namelijk vaak houtrot wanneer we een raam weghalen. Er hoeft maar een kitrandje niet goed te zijn en er komt al vocht op plekken waar het niet te zien is. Dat valt dus pas op als het raam eruit is.

Gelukkig is houtrot makkelijk te behandelen. En hiervoor hoeft u geen timmerman te laten komen, want wij repareren het voor u. We gebruiken daarvoor een epoxysysteem van Repair Care, waarmee uw kozijn weer jarenlang vooruit kan. Als de houtrot ernstiger is, repareren we dat door een stuk hout te vervangen.

Met deze complete service van glaszetten, schilderen en repareren, heeft u extra gemak en een mooi eindresultaat. Advies nodig? Neem gewoon contact met ons op.

Wilt u meer weten over glaszetten?

Neem contact met ons op voor een offerte, dan komen we binnenkort bij u langs.