Wilt u het gladste resultaat?

Dan kiest u voor spuitwerk. Snel, mooi en strak.

Spuitwerk Zeist

Spuitwerk wordt steeds populairder. Het ziet er namelijk erg mooi uit én het gaat razendsnel. We spuiten de verf met een machine in plaats van dat we schilderen met een roller of kwast. Dit kan met latex, watergedragen verf en met verf op terpentinebasis. Het is geschikt voor binnen en buiten en is dus toe te passen bij allerlei soorten schilderklussen. Methorst Schilderwerken in Zeist heeft veel ervaring met spuitwerk, dus we komen graag bij u langs voor advies.

Waarom zou u kiezen voor spuitwerk?

Het gladste resultaat

Spuitwerk geeft een super strak resultaat. Het eindresultaat is veel gladder dan wanneer we schilderen of sauzen met een kwast of een roller. Vooral bij latex is het eindresultaat heel glad. Dit is extra mooi wanneer u strakke, gestucte muren heeft. Ook met watergedragen verf werkt spuiten erg goed. Het ziet er prachtig uit en is razendsnel droog.

Snel klaar

Een groot voordeel van spuitwerk is dat het heel snel klaar is. Toch verschilt dat wel per situatie. Als u in een leeg huis of bedrijfspand de muren wilt laten spuiten, gaat het heel snel. Het gaat dan om relatief grote oppervlaktes en we hoeven minder af te plakken. Bij een klein klusje is spuiten niet altijd sneller dan ‘ouderwets’ schilderen, omdat nauwkeurig afplakken veel tijd in beslag neemt. Met de kwast zijn we dan soms sneller.

Goedkoop

De prijs hangt samen met de snelheid. Omdat spuitwerk zo snel gaat, is het vaak goedkoper dan de klassieke manier van verven of sauzen. Dat geldt vooral voor leegstaande panden of als u bijvoorbeeld 40 deuren wilt laten schilderen. Dan is spuitwerk een logische keus: het is snel en dus goedkoper. Maar is een huis bewoond en wilt u bijvoorbeeld alleen de kozijnen of deurposten laten spuiten? Dan kost alles afplakken extra veel tijd en is het soms praktischer en goedkoper om te kiezen voor een kwast of roller.

spuitwerk zeist
spuitwerk zeist

Wat past bij uw situatie?

Of u kiest voor spuiten of voor de klassieke methode, hangt uiteindelijk volledig af van:

  • Wat er gespoten moet worden.
  • Hoe snel het klaar moet zijn.
  • Wat uw wensen zijn over het eindresultaat.

Bij grote oppervlaktes is spuiten al snel behoorlijk voordelig. Is spuiten in uw geval niet per se het snelst, maar wilt u wel dat strakke, gladde eindresultaat? Dan is spuiten natuurlijk altijd een optie. Advies nodig? Neem gewoon even contact op, dan komen we binnenkort bij u langs.

Wilt u weten of spuitwerk geschikt is voor uw schilderklus?

Dan komen we gewoon bij u langs.